fbpx

A Highlights of Hungary szervezői, kurátorai úgy gondoljuk, hogy a COVID-19 járvány okozta krízisben még fontosabb lett azoknak az értékteremtő kezdeményezéseknek és a mögöttük álló embereknek, szervezeteknek az elismerése, akik önzetlen segítséget nyújtanak a rászorulóknak, megoldásaikkal hatékonyan segítik az egészségügyi, oktatási, szociális vagy gazdasági problémák megoldását. Az idei kurátori csapat tagjai 1-1 általuk kiemelésre érdemesnek tartott jelöltet javasoltak a Highlights of Hungary Plus speciális válogatásába.

Fülöp Hajnalka, a mára közel 90 ezres facebook csoport alapítója elsőként reagált a március 14-én bejelentett kormányrenedeltre, miszerint a felsőoktatási intézmányek után bezárnak a közép-és általános iskolák is. Egy hétvégre leforgása alatt állt fel egy olyan aktív, tenni akaró és lelkes közösség, akik nem csak a technolgia és a digitális átállásra osztottak meg egymással jó gyakorlatokat, tippeket, de közösségként egymást motiválva mutatták meg a pedagógusok összetartását.

“A kényszerűség hozta digitális átállás az oktatásban olyan összefogást hozott, amelyben egy hétvége leforgása alatt 80 ezres közösség jött létre a tudás, gyakorlatok és tippek megosztására a pedagógusok körében. A valódi értéke ennek a csoportnak pedig nem is az eszköz-és a technológia megfejtése, hanem az a kreatív energia, amely robbanásszerű motivációként töltötte fel a sok értelemben meghasonlott pedagógus közösséget, láthatóvá téve a valódi értékét azoknak, akik a gyermekeinkért dolgoznak nap, mint nap.” – Super Channel, a Highlights of Hungary szervező csapata

Forrás: highlightsofhungary hu