fbpx

A középfokú felvételi eljárásban a felvételi lapok (tanulói adatlap és jelentkezési lapok) kitöltését főszabályként a jelentkező általános iskolája végzi. Ettől eltérő esetben egyéni jelentkezés benyújtására kerül sor. A felvételi lapok egyéni kitöltése az alábbiak szerint kezdeményezhető.

  • A felvételi lapok kitöltését a jelentkező, illetve a szülő önállóan is kezdeményezheti, ha a jelentkező:
    • a középiskola kilencedik évfolyamánál alacsonyabb évfolyamára (8 évfolyamos gimnáziumba) jelentkezik
    • jelenleg egy magyarországi középfokú iskolával áll tanulói jogviszonyban.

Az egyéni jelentkezés során a felvételi lapokat (tanulói adatlap és jelentkezési lap(ok)) a jelentkezőnek, illetve a szülőnek a KIFIR elektronikus adatlapkitöltő program egyéni jelentkezők számára létrehozott felületén kell előállítani, majd kinyomtatva továbbítani kell a továbbtanulásra kiszemelt középfokú iskolákba, illetve az Oktatási Hivatalba.

Felhívjuk a figyelmüket, hogy kézzel kitöltött felvételi lapok feldolgozására nincs lehetőség, ezért NE HASZNÁLJÁK az interneten különböző honlapokon megtalálható, korábbi tanévi felvételi lap nyomtatványokat.

A felvételi lapok előállítása a KIFIR rendszer segítségével történik.

Javasoljuk hogy az elektronikus rendszer használata estén az alábbiak szerint járjanak el:

1 Hozzanak létre egy felhasználói jogosultságot az Oktatási Hivatal honlapján, (www.oktatas.hu, „Középfokú felvételi eljárás”,), https://www.oktatas.hu/regisztracio/!Regisztracio/index.php/regisztracio/regisztracio (Amennyiben már korábban regisztráltak a fenti linken, ezt a lépést kihagyhatják, és a korábban létrehozott jogosultsággal használhatják a KIFIR elektronikus adatlapkitöltő programot.

2. A program súgó gombjára kattintva töltsék le, és alaposan tanulmányozzák át a program felhasználó útmutatóját.

3. A felhasználói útmutatóban leírt módon rögzítsék a tanuló(ka)t és jelentkezéseiket a programban. A program lehetőséget biztosít arra, hogy egy jogosultsággal több tanuló jelentkezéseit is kezeljék.

4. A felhasználó útmutatóban leírt módon adhatják meg a tanuló

  • általános iskolájának adatait (nem kötelező)
  • személyes és értesítési adatait
  • tanulmányi adatait
  • továbbtanulási adatait (a megjelölni kívánt tanulmányi területeket, és ezek sorrendjét, ha több iskolát megjelölnek)

5. Ezen adatok megadása után az adatokat véglegesíteni kell, majd a programból ki kell nyomtatni a felvételi lapokat. (Javasoljuk, hogy a dokumentumok egy-egy példányát nyomtatva, vagy pdf formátumban mentve őrizzék meg a felvételi eljárás végéig.)

6. A felvételi lapokat és a tanulói adatlapot írják alá, majd (célszerűen könyvelt postai küldeményként) legkésőbb 2021. február 19-ig adják postára.

7. A jelentkezési laphoz mellékeljék az írásbeli felvételi értékelő lapját.

8. A tanulói adatlap postázási címe az Oktatási Hivatal győri feldolgozó központja: Oktatási Hivatal 9001 Győr, Pf. 694.