fbpx

Adatvédelem

Kedves Tanárblog!

Örülök, hogy ennyire foglalkoztatja Önt és környezetét egy olyan csoport, amit az Önök szóhasználatával élve jószándékú hozzánemértők adminolnak. Egyrészt már az első gondolatban felmerül, hogy ha dilettánsok vagyunk akkor miért van az, hogy időről-időre mégiscsak visszatérő téma vagyunk az Önök oldalán és miért nem maradnak meg annak, aminek hirdetik magukat? Hozzáértő tanár blognak?

Elengedve ezt a gondolatot mégis örülök annak, hogy egy 3 hete induló és fejlődő, alakuló weboldalat figyelemmel kísérnek és emellett rávilágitanak a problémákra, amelyet nem vettem észre miközben építem a weboldal. Valóban köszönet jár érte, hogy figyelmeztetnek, még ha így közvetve is, hogy rossz egy link és így van lehetőségem javítani. Javítani 5 perc munkával, mert bár a link valóban rossz helyre mutat, a javítás 5 percet vesz igénybe nekem a hozzá nem értő tanítónéninek…. A készülő és alakuló online otthonoktatás oldalon nem most kell összedobnom az információkat, ahogy Önöknek kellett és ahogy Önöknek nem sikerült néhány hete, mikor segítő szándékkal leírtam, hogy mit kellene javítani. Javítani nem azért, mert én kötelezem Önöket rá, hanem azért, mert a jogszabályok kötelezik Önöket erre  jópár éve.
Bár  jogszabály kötelezi Önöket, mégsem sikerült az elmúlt hetekben sem megfelelni!
Én nem szándékozom a magam erejét és a 2 hetes munkámat összemérni az Önök évek óta folyó munkájával, de ha már Önök mérnek, akkor visszakérdeznék. Miért nem sikerül egy nyomorult lábrészbe beilleszteni Önöknek a tartalmat?

2008.10.07-én indult az oldaluk, azóta többször változott a jogszabályi háttér, de 2013 óta már kötelező ezeket az adatokat feltüntetni. Miért is nem történt ez meg?
Én elismerem azt, hogy az Önök munkája, néhány cikke innovatív, valóban hasznos a pedagógusoknak, azonban az a kicsinyes, kisstílű ide-oda csapkodás nem biztos, hogy mindenki számára emészthető. Persze, ahogy olvasom mindenki, akinek valamilyen formában sérült a maga érdeke az Online otthonoktatás csoporttal szemben itt van és háborog.
Önöknek azt tudom tanácsolni, hogy mindegyikük számára nyitva az ajtó, a FB és az internet is szabad világ, ott a legetőség és építsenek. Ahelyett, hogy sárral dobálnak üljenek le a gép elé és építsenek csoportot, weboldalat és biztosak lehetnek benne, hogy az én és a mi részünkről elismerjük a munkát…