fbpx

Classroom lépésről-lépésre 1. rész

GSuite  for Education kifejezetten közoktatási intézményeknek, iskoláknak létrehozott rendszer, amelynek alapja a GSuite. A GSuite  rendszer egy gmail címhez kapcsolódva tárhelyet és felületet nyújt az online oktatáshoz.  Fontos megemlíteni, hogy az intézményi regitráció nagy előnye, hogy zárt és biztonságos rendszer, a Google Drive korlátlan tárhelyül szolgál,  s hogy a Google Classroom lényegében korlátlanul használható intézményi regisztráció esetén, ellentétben a mezei GMail regisztráció 100 fős limitjével.

 

Google Classroom előnyei: 

  1. céges email cím minden felhasználónak, azaz @iskolaneve.hu
  2. mindenre elegendő tárhely
  3. nonstop ügyfélszolgálat 
  4. könnyen kezelhető adminisztrációs rendszer (felhasználók felvétele, biztonsági beállítások, csoportok létrehozása…)

Mennyibe kerül a GSuit for Education rendszere? 

Közoktatási intézményeknek ingyenes és korlátlan felhasználóval vehető igénybe. (A Google meghatároz egy 10 000 fős limitet, de ezt egyetlen közoktatási intézmény sem éri el hazánkban.

Ki számít felhasználónak? 

Minden pedagógus, diák, iskolai alkalmazott, akinek email címet hozunk létre. Az intézmény domain nevének végződésével létrehozott email címmel rendelkező egyén a felhasználó. (Pl: csabika@iskolaneve.hu)

Első lépés: rendelkezzen az iskola honlappal / domain névvel

Hogyan kell regisztrálni? 

A regisztráció az alábbi címre kattintva indítható el: : https://gsuite.google.com/signup/edu/welcome

A következő adatokra lesz szükség:
 Intézmény neve, webhelye, munkatársak és diákok létszáma összesen, az intézmény telefonszáma, az intézmény címe, kapcsolattartó neve és email címe. Fontos, hogy a kapcsolattartó email címe eltérő legyen az intézményi címtől!
Fontos: sulinet-es domain nevekkel nem minden esetben működik!
Ahhoz, hogy a GSuite működjön, át kell irányítani a domain névhez tartozó email forgalmat a Google felé.

Ha nincs az iskolának domain neve? 

Domain névre szükség van, azonban ha eddig nem volt az iskolának, akkor lehetőség van akár a google-től domaint nevet vásárolni vagy bármely szolgáltatótól. 

A regisztrációs folyamat további lépéseiben meg kell adni egy kezdeti felhasználót, érdemes itt az általános “admin” nevet használni, hogy legyen egy független, központi, teljes jogú felhasználónk. Végül pedig el kell fogadni a felhasználási feltételeket.

14 napos próbaverzió

A regisztráció végén lehetőséget kapunk az iskolai próbaverzió használatára, amely hossza 14 nap. Ebben a próba verzióban 10 felhasználót tudunk regisztrálni. A 14 napos próbaverzió alatt a Google felülvizsgálja a kérelmünket. Fontos, hogy a honlap lábrészében fel legyen tüntetve a kapcsolattartó adata, a megadott telefonszám elérhető legyen. 

Felhasználók létrehozása 

A próbaverzió alatt 10 felhasználónak oszthatunk ki felhasználónevet, ezzel előkészíthetjük a folyamatot. Érdemes olyan kollégát választani, akik otthonosan mozognak az internet világában vagy esetleg ismerik a Google Classroomot. 

A https://accounts.google.com/ oldalon előbb be kell jelentkezni a GSuite regisztrációs során megadott email címmel és jelszóval, majd legelőször felhasználóket kell lértehozni az admin felületen belül az alábbi linkre kattintva: https://admin.google.com/ac/users. 

A FELHASZNÁLÓK menüben a már meglévő felhasználókat láthatjuk és lehetőségünk van további felhasználókat generálni. 

google classroom felhasználók

Felhasználók létrehozásánál meg kell adnunk a felhasználó nevét és azt az email címet, amit hozzá szeretnénk rendelni. A Google rendszere automatikusan az utónevet ajánlja fel email cím előtagjaként. Ha a felhasználónak ismerjük a jelengei használt email címét és beírjuk másodlagos email címnek, akkor lehetőségünk van arra, hogy a rendszer emailben tájékoztassa a felhasználót arról, hogy elkészült a GSuit rendszerhez tartozó email címe. 

Google Classroom felhasználó létrehozása

Amennyiben a felhasználónak nem ismerjük az email címét a Google által generált jelszavat és az email címet kimásolva elküldhetjük a felhasználónak. A felhasználók adatait minden esetben védenünk kell, ezért ösztönözzünk mindenkit arra, hogy biztonságos, nehezen kitalálható jelszót adjon meg. Továbbá fontos, hogy ezt a jelszót ne adja meg senkinek. Amennyiben bárki elfelejti jelszavát, az Admin felületről bármikor generálhatunk új jelszót felhasználóinknak. A korábbi jelszavak kiolvasására éppen ezért nincs is lehetőség!

 

Ahogy mi csináljuk

Melyik lesz a megfelelő?

Sokszor felmerül a kérdés, vajon melyik eszközt kezdjük el használni a digitális oktatáshoz? 

Kérédésekre válaszokat találunk

Csoportunk szakemberekből: IT mérnőkből, pedagógusból, informatikusból áll, így midnen adott ahhoz, hogy a megfelelő segítséget nyújthassunk! 

Együtt mindenki többet ér!

Bármelyik oktatási eszközt válassza is, bízhat abban,hogy közösségünkben segítünk, ha megakadt!

Csatlakozzon FB csoportunkhoz

google

CLASSROOM

HAMAROSAN

Microsoft Teams

HAMAROSAN

Wordwall

HAMAROSAN

Sutori

HAMAROSAN

Kahoot

HAMAROSAN

PowerPoint

HAMAROSAN

Learning app

HAMAROSAN

Sutori

Támogatóink

WebshopCompany

Weboldalak, dizájn, webshopok tervezése, kivitelezése, működtetése

Fatarsasjatek.hu

Exkluzív tarsasjatekok és fából készült ajándéktárgyak az egész családnak.

 

Adhoc.Support

Érdekérvényesítő közösség

 

 

Manola.hu

Biztonságos gyerekbútor a gyártótól

Doktor Gravír

Lezergravirozossal készülő egyedi, személyes ajándékok bármilyen alkalomra.

Doktor Step Kft.

Cipőkellek -és cipő javító anyag kereskedelem